SM Ishockey

Här i Sverige och i övriga norden är ishockey en stor sport, dock inte lika populär som fotbollen då den inte spelas i lika många länder i Europa. Självklart har Sverige ett av de bästa ishockeylandslagen i hela världen, dessutom bjuder dem bra motstånd för andra nationella ligor. Mycket beror det på den starka hockeytradition som vi har i landet, vi börjar tidigt i åldrarna och man kan till och med gå hockegymnasium. Med tanke på hur mycket vi älskar hockey är det kanske inte så konstigt att vi därmed även gärna spelar på hockey och särskilt när det handlar om elitserien som är vårt Hockey SM. Dessutom finns det massor av rolig hockey att spela på från USA där de har den stora och internationellt kända ligan NHL. När det kommer till svensk hockey så har vi även Hockeyallsvenskan att spela på och att följa.

Lite svensk hockeyhistoria

Första gången som Sverige verkligen visade upp sig som den hockeynation vi är idag var 1920. Då deltog vårt kära hockeylandslag nämligen för första gången i OS som det året gick i Antwerpen. Första Sm-guldet i hockey vanns 1922 av IK Göta som genom detta guld blev ett smått legendariskt lag i hockeyvärlden. De tre mest framgångsrika svenska hockeylagen genom tiderna är; Färjestad, Brynäs och Djurgården. Dem har tillsammans lyckats ta hem hela 18 av de 32 SM-guld som delat ut i hockey.

Bra spel på hockeyodds

När det gäller odds på hockey så finns det ett riktigt bra och brett utbud på de flesta bettingsajter online och även hos Svenska spel. De mest populära ligorna att betta på är; Svenska elitserien, NHL, KHL (Ryssland), SM-liiga (Finland) och DEL bundesliga (Tyskland).

ishockey